Klapeja kopassa
Tietoa myytävistä klapeista

Klapit.fi:n kautta myytävät klapit ovat korkealaatuisia, kuitupuusta valmistettuja, valmiiksi halkaistuja polttopuita. Klapien seasta on poistettu pääosa roskista, jotta asiakkaan on mahdollisimman helppoa ja mukavaa käyttää niitä. Kuivat klapit ovat valmiita käyttöön, tuoreet klapit vaativat varastointia kuivassa paikassa esim. kesän yli ollakseen valmiita poltettaviksi. Koska klapitoimittajalle ei yleensä aiheudu kustannuksia tuoreiden klapien kuivauksesta, ovat ne tavallisesti hiukan kuivia klapeja edullisempia.

Klapit toimitetaan lähtökohtaisesti irtotavarana. Toimittajalta voi tiedustella mahdollisuutta myös muihin toimitustapavaihtoehtoihin.

Yleistä klapitietoa

Klapit Wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Puupolttoaine#Kalikka_eli_klapi

Yleiset klapien määrän mittaamiseen käytetyt mittayksiköt ovat kiintokuutiometri, pinokuutiometri ja irtokuutiometri (tai heittokuutiometri). Irtokuutiometri vastaa klapimäärää, joka heiteltynä mahtuisi kuutiometrin kokoiseen laatikkoon. Ohessa muuntotaulukko yksiköiden välille.

kiintokuutiometriä (m3) pinokuutiometriä (p-m3) irtokuutiometriä tai heittokuutiometriä (i-m3)
1 1,5 2,5
0,67 1 1,67
0,4 0,6 1

Lisää klapien mittaamisesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Puupolttoaine#Polttopuun_mittayksik.C3.B6t. Kyseistä sivua on käytetty tämän sivun tietojen lähteenä.